Rosacea

Roodheid, puistjes, branderigheid en jeuk in je gelaat?

Wat is rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht aantast. Het wordt gekenmerkt door aanhoudende roodheid, kleine bultjes en puistjes. 

Typische gebieden die worden beïnvloed zijn de neus, wangen, kin en voorhoofd. 

Naast de roodheid en puistjes kunnen bij rosacea ook zichtbaar verwijde bloedvaten optreden, bekend als couperose

De ernst van rosacea kan variëren, waarbij sommige mensen milde symptomen ervaren, terwijl anderen ernstigere symptomen hebben, zoals ontstekingen en verdikking van de huid.

 

Oorzaak en behandeling rode bloedvaatjes - Couperose

Wat is de oorzaak van rosacea?

De exacte oorzaak van rosacea is tot op heden onbekend. Erfelijke aanleg, leefstijl en invloeden van buitenaf spelen een grote rol in het ontstaan en de ernst van rosacea.

Een combinatie van factoren kunnen rosacea verergeren.

Denk hierbij aan:

voor:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Na:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Hoe behandelen wij rosacea?

Als je voor het eerst bij ons komt, starten we altijd een intake + huidscan. Tijdens de intake bekijken we jouw huidconditie aan de hand van de huidscan. Wij vragen o.a. ook naar behandelverleden, levensstijl, voeding en medisch profiel. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan op maat welke bestaat uit de volgende stappen:

Thuisbehandeling met producten:

Allereerst is bewustwording van de factoren welke rosacea verergeren zoals hierboven genoemd belangrijk.

Gebruik thuis huidverbeteringsproducten die 100% bij jouw huid passen. Dit zijn therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot de diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de roodheid en onzuiverheden verminderen, maar ook de vorming van nieuwe roodheid, puistjes en ontstekingen voorkomen.

Tijdens jouw intake + huidscan gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aard van de aandoening en de oorzaak. We geven jou graag persoonlijk advies en begeleiden jou naar de aller beste versie van jouw huid!

Voedingssupplementen en tips

Voedings-supplementen en tips

Rosacea kan ook aangepakt worden door hoogwaardige voedingssupplementen van ‘Sckin Nutrition’ in combinatie met voedingstips. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt en is jouw huid veel toleranter voor slechte invloeden van binnenuit en buitenaf!

Behandeling in ons huidinstituut

Door het toepassen van thuisbehandeling met producten worden onzuiverheden en roodheid verminderd. Ons doel is om jouw huid geheel vrij te krijgen van puistjes, ontstekingen en roodheid! Blijvende roodheid in het gelaat wordt vaak gezien als onderdeel van vaatafwijkingen, een ontstekingsreactie of overmatige blootstelling aan de zon. Verwijde haarvaatjes zijn geheel onschuldig en hebben hun functie verloren. Daarom kunnen ze veilig worden verwijderd met onze vaatlaser. De vaatlaser verwarmt de bloedvaatjes waardoor de vaatwand inklapt en het lichaam het vaatrestant opruimt. Je huid ziet er vaak al minder rood uit na de eerste behandeling.

Prijslijst

Intake huidverbetering

Gratis

Vaatlaser gelaat 1 t/m 3 plekken

€ 95

Vaatlaser gelaat klein gebied

€ 150

Vaatlaser hele gelaat

€ 195

Vaatlaser hals

€ 150

Vaatlaser hele gelaat + hals

€ 250

Vaatlaser decolleté

€ 195

Reviews

Paulien heeft ruim de tijd genomen om een behandelplan te maken wat het beste bij mijn huid past. Goede uitleg over de producten.

Hillie

Een professionele huidbehandeling gehad, met duidelijke uitleg, over de producten, en waar het voor dient. Meedenkend en behulpzaam over de producten welke ik kan gebruiken o mijn eczeem te verminderen.

Cora

Altijd prettig, zeer goede adviezen en professioneel. Elke afspraak is weer een feestje voor de huid!

Annemarie

Veelgestelde vragen

Ja, zeker bij het behandelen van rosacea is dit een essentiële stap! Een huid die thuis behandeld wordt met therapeutische producten, boekt 80% meer resultaat na de behandelingen.

Rosacea een chronische huidaandoening. Jouw geadviseerde thuisbehandeling met producten is een must voor het onderhouden van onze bereikte resultaten, zodat je ook op lange termijn geniet van jouw gezonde, ideale, stralende huid!

Dit is onder andere afhankelijk van de grootte en ernst van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor het gezicht hebben we gemiddeld één tot drie behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

Omdat de huid binnen deze periode nog actief aan het herstellen moet er minimaal 6 weken tussen elke behandeling zitten.

Jouw geadviseerde thuisbehandeling met producten is een must voor het onderhouden van onze bereikte resultaten, zodat je ook op lange termijn geniet van jouw gezonde, ideale, stralende huid!