Couperose

Zichtbare storende verwijde rode bloedvaatjes in je gelaat?

Wat is couperose?

Bij couperose ervaar je kleine zichtbare verwijde rode bloedvaatjes in gelaat, hals en/of decolleté. Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. De bloedvaatjes verdwijnen niet vanzelf en kunnen als zeer storend worden ervaren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.
Oorzaak en behandeling rode bloedvaatjes - Couperose

Wat is de oorzaak van couperose?

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige bloedvaatjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Ook speelt erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald.

Een aantal factoren kunnen couperose verergeren.

Denk hierbij aan:

voor:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Na:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Hoe behandelen wij couperose?

Als je voor het eerst bij ons komt, starten we altijd een intake + huidscan. Tijdens de intake bekijken we jouw huidconditie aan de hand van de huidscan. Wij vragen o.a. ook naar behandelverleden, levensstijl, voeding en medisch profiel. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan op maat welke bestaat uit de volgende stappen:

Thuisbehandeling met producten:

Allereerst is bewustwording van de factoren welke couperose verergeren zoals hierboven genoemd belangrijk.

Gebruik thuis huidverbeteringsproducten die 100% bij jouw huid passen. Dit zijn therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot de diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de roodheden verminderen, maar ook de vorming van nieuwe verwijde haarvaten voorkomen.

Tijdens jouw intake + huidscan gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aard van de aandoening en de oorzaak. We geven jou graag persoonlijk advies en begeleiden jou naar de aller beste versie van jouw huid!

Voedingssupplementen en tips

Voedings-supplementen en tips

Couperose kan ook aangepakt worden door hoogwaardige voedingssupplementen van ‘Sckin Nutrition’ in combinatie met voedingstips. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt en is jouw huid veel toleranter voor slechte invloeden van binnenuit en buitenaf!

Behandeling in ons huidinstituut

Couperose verdwijnt niet vanzelf. De verwijde haarvaatjes zijn geheel onschuldig en hebben hun functie verloren. Daarom kunnen ze veilig worden verwijderd met een vaatlaser. De vaatlaser verwarmt de bloedvaatjes waardoor de vaatwand inklapt en het lichaam het vaatrestant opruimt. Je huid ziet er vaak al minder rood uit na de eerste behandeling. Er zijn voor het gelaat gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Prijslijst

Intake huidverbetering

Gratis

Vaatlaser gelaat 1 t/m 3 plekken

€ 95

Vaatlaser gelaat klein gebied

€ 150

Vaatlaser hele gelaat

€ 195

Vaatlaser hals

€ 150

Vaatlaser hele gelaat + hals

€ 250

Vaatlaser decolleté

€ 195

Reviews

Paulien heeft ruim de tijd genomen om een behandelplan te maken wat het beste bij mijn huid past. Goede uitleg over de producten.

Hillie

Een professionele huidbehandeling gehad, met duidelijke uitleg, over de producten, en waar het voor dient. Meedenkend en behulpzaam over de producten welke ik kan gebruiken o mijn eczeem te verminderen.

Cora

Altijd prettig, zeer goede adviezen en professioneel. Elke afspraak is weer een feestje voor de huid!

Annemarie

Veelgestelde vragen

We adviseren een kuur van 3 tot 6 behandeling voor optimale resultaten. Afhankelijk van indicatie kan dit aangepast worden.

Omdat de huid binnen deze periode nog actief aan het herstellen is en collageen produceert, moet er minimaal 4 weken tussen elke behandeling zitten.

Het gevoel die je tijdens de behandeling ervaart kan je vergelijken met een zeurende pijnprikkel. Niet geheel ontspannend, maar zeker verdraagzaam. De prachtige resultaten maken deze kuur af! Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.

De behandelde huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/ prikkelend aan. De roodheid trekt binnen enkele uren tot 24 uur weg. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven.