Pigmentvlekken

Lichtbruine vlekken, donkerbruine vlekken of grijze verkleuringen in je gelaat?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, zijn lichte of donkere verkleuringen van de huid, ten gevolge van een verstoring in de pigmentaanmaak. Ze kunnen wit, lichtbruin, donkerbruin, grijs of rood zijn. Bruine vlekken door de zon komen vaak voor in het gelaat, maar zien we ook veelal op hals, decolleté, handen en/of bovenlichaam.

Hieronder noemen we verschillende soorten pigmentvlekken:

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door pigmentcellen. Pigment is onze natuurlijke bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin. Bij een verstoring van dit proces, kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Onderstaande factoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van pigmentvlekken:

voor:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Na:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Hoe behandelen wij pigmentvlekken?

Als je voor het eerst bij ons komt, starten we altijd een intake + huidscan. Tijdens de intake bekijken we jouw huidconditie aan de hand van de huidscan. Wij vragen o.a. ook naar behandelverleden, levensstijl, voeding en medisch profiel. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan op maat welke bestaat uit de volgende stappen:

Thuisbehandeling met producten:

Allereerst is bewustwording van de factoren welke pigmentvlekken veroorzaken zoals hierboven genoemd belangrijk.

Gebruik thuis huidverbeteringsproducten die 100% bij jouw huid passen. Dit zijn therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot de diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de pigmentvlekken verminderen, maar ook de vorming van nieuw overmatig pigment voorkomen.

Tijdens jouw intake + huidscan gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aard van de aandoening en de oorzaak. We geven jou graag persoonlijk advies en begeleiden jou naar de aller beste versie van jouw huid!

Voedingssupplementen en tips

Voedings-supplementen en tips

Pigmentvlekken kunnen ook aangepakt worden door hoogwaardige voedingssupplementen van ‘Sckin Nutrition’ in combinatie met voedingstips. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt en is jouw huid veel toleranter voor slechte invloeden van binnenuit en buitenaf!

Behandeling in ons huidinstituut

Door het toepassen van thuisbehandeling met producten worden bestaande pigmentvlekken verminderd. Het belangrijk is om onderscheid te maken tussen oppervlakkig gelegen pigment en dieper gelegen pigment. Dit bepaalt niet alleen de manier waarop pigmentvlekken het best behandeld kunnen worden, maar schept ook meer duidelijkheid over jouw verwachtingen. Wij adviseren welke behandelmethoden ingezet kunnen worden, zoals pigmentlaser, chemische peelings en microneedling. Gemiddeld zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 6 weken. Indien de huid egaler is wordt er afgebouwd naar eens in de 2 tot 3 maanden voor een onderhoudsbehandeling. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Prijslijst

Intake huidverbetering

Gratis

Intake microneedling

Gratis

Microneedling

Microneedling hele gelaat

€ 150

Microneedling hele gelaat + hals

€ 175

Microneedling hele gelaat + hals + decolleté

€ 195

Pigmentlaser

Pigmentlaser gelaat 1 t/m 3 plekken

€ 95

Pigmentlaser gelaat klein gebied

€ 150

Pigmentlaser hele gelaat

€ 195

Pigmentlaser hals

€ 150

Pigmentlaser hele gelaat + hals

€ 250

Pigmentlaser decolleté

€ 195

Peeling

Easy TCA Classic/Pain Control

€ 195

Easy Phen Very Light

€ 695

ZO 3-Step Stimulation Peel

€ 350

Reviews

Paulien heeft ruim de tijd genomen om een behandelplan te maken wat het beste bij mijn huid past. Goede uitleg over de producten.

Hillie

Een professionele huidbehandeling gehad, met duidelijke uitleg, over de producten, en waar het voor dient. Meedenkend en behulpzaam over de producten welke ik kan gebruiken o mijn eczeem te verminderen.

Cora

Altijd prettig, zeer goede adviezen en professioneel. Elke afspraak is weer een feestje voor de huid!

Annemarie

Veelgestelde vragen

Ja, zeker bij het behandelen van pigmentvlekken is dit een essentiële stap! Een huid die thuis behandeld wordt met therapeutische producten, boekt 80% meer resultaat na de behandelingen.

Jouw geadviseerde thuisbehandeling met producten is een must voor het onderhouden van onze bereikte resultaten, zodat je ook op lange termijn geniet van jouw gezonde, ideale, stralende huid!

Dit is onder andere afhankelijk van de grootte en ernst van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid en diepte van het pigment dat behandeld moet worden van belang. Voor het gezicht hebben we gemiddeld één tot vijf behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

Omdat de huid binnen deze periode nog actief aan het herstellen moet er minimaal 6 weken tussen elke behandeling zitten.

Jouw geadviseerde thuisbehandeling met producten is een must voor het onderhouden van onze bereikte resultaten, zodat je ook op lange termijn geniet van jouw gezonde, ideale, stralende huid!