Acne

Mee-eters, puistjes, ontstekingen en/of littekens zichtbaar in je gelaat of op je lichaam?

Wat is acne?

Acné is een proces dat geactiveerd wordt door de hormonale veranderingen in de puberteit. In deze levensfase worden de talgklieren groter en productiever. Ook zien we vaak dat acne kan verergeren tijdens de zwangerschap onder invloed van hormonen. Acne is een huidaandoening die in de meeste gevallen gelukkig erg goed behandeld kan worden.

Bekende problemen zijn:

Wat is de oorzaak van acne

Wat is de oorzaak van acne?

Acné ontstaat vaak door een combinatie van factoren. Denk hierbij aan:

voor:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Na:

Kan ik couperose thuis behandelen met producten

Hoe behandelen wij acne?

Als je voor het eerst bij ons komt, starten we altijd een intake + huidscan. Tijdens de intake bekijken we jouw huidconditie aan de hand van de huidscan. Wij vragen o.a. ook naar behandelverleden, levensstijl, voeding en medisch profiel. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan op maat welke bestaat uit de volgende stappen:

Thuisbehandeling met producten:

Allereerst is bewustwording van de factoren welke acne veroorzaken zoals hierboven genoemd belangrijk.

Gebruik thuis huidverbeteringsproducten die 100% bij jouw huid passen. Dit zijn therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot de diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de onzuiverheden verminderen, maar ook de vorming van nieuwe puistjes en ontstekingen voorkomen.

Tijdens jouw intake + huidscan gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aard van de aandoening en de oorzaak. We geven jou graag persoonlijk advies en begeleiden jou naar de aller beste versie van jouw huid!

Voedingssupplementen en tips

Voedings-supplementen en tips

Acne kan ook aangepakt worden door onze hoogwaardige voedingssupplementen van ‘Sckin Nutrition’ in combinatie met voedingstips. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt en is jouw huid veel toleranter voor slechte invloeden van binnenuit en buitenaf!

Behandeling in ons huidinstituut

Door het talg of pus te verwijderen wordt ophoping van talg voorkomen, waardoor er minder ontstekingen ontstaan. De manuele dieptereiniging is een standaard onderdeel van de acnebehandeling. Na de dieptereiniging worden andere behandelmethoden ingezet, zoals chemische peelings en microneedling. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken. Indien de huid rustiger is wordt er afgebouwd naar eens in de 2 tot 3 maanden voor een onderhoudsbehandeling. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne.

Vroegtijdige start met behandelen voorkomt vorming van ontsierende littekens!

Prijslijst

Intake huidverbetering

Gratis

Acnebehandeling gelaat 1e afspraak

€ 135

Acnebehandeling gelaat

€ 75

Acnebehandeling gelaat incl. peeling

€ 125

Acnebehandeling gelaat incl. microneedling

€ 150

Acnebehandeling gelaat incl. lasertherapie

€ 195

Acnebehandeling rug

€ 75

Reviews

Paulien heeft ruim de tijd genomen om een behandelplan te maken wat het beste bij mijn huid past. Goede uitleg over de producten.

Hillie

Een professionele huidbehandeling gehad, met duidelijke uitleg, over de producten, en waar het voor dient. Meedenkend en behulpzaam over de producten welke ik kan gebruiken o mijn eczeem te verminderen.

Cora

Altijd prettig, zeer goede adviezen en professioneel. Elke afspraak is weer een feestje voor de huid!

Annemarie

Veelgestelde vragen

Ja, dit wordt heel sterk aangeraden! Een huid die thuis behandeld wordt met therapeutische producten, boekt 80% meer resultaat na de behandelingen.

Omdat de huid binnen deze periode nog actief aan het herstellen moet er minimaal 4 weken tussen elke behandeling zitten.

De huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/prikkelend aan. De roodheid trekt binnen enkele uren tot 24 uur weg. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven.

Over het algemeen wordt een acnebehandeling in het gelaat vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Vaak worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Hierbij wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Het wordt dus direct vergoed.